При переломах верхніх кінцівок, важких захворюваннях суглобів лікарі назначають використання спеціальних фіксаторів. Це може бути бандаж на плече, лікоть, зап’ястя – залежно від того, яка частина уражена.

Навіщо це потрібно? Щоб знерухомити суглоб, зафіксувати його у правильному положенні. Така дія призводить до певних незручностей. Але, разом з тим, біль стишується, а загоєння прискорюється. Тобто реабілітаційний період проходить значно швидше і легше.

Використовуються фіксатори не тільки з лікувальною, але і з профілактичною метою у місцях, де можна отримати професійну травму. Їх носять спортсмени і люди, робота яких пов’язана з підйомом великої ваги. Але у будь-якому разі вибирати аксесуар потрібно після консультації з лікарем. Адже тільки він в змозі рекомендувати правильну конструкцію, жорсткість, тип фіксатора.

Види бандажів на руку

Через те, що травми бувають різними, як з огляду на їх складність, так і на тривалість, медичні фіксатори лікарі підбирають в індивідуальному порядку. Неправильно підібраний бандаж для зламаної руки здатний призвести до ускладнень. Можуть з’явитись набряки, больові відчуття, погіршитись самопочуття, збільшитись період одужання.

Залежно від зони розташування, фіксатори бувають:

  • кистьовими;
  • променево-зап’ястними;
  • ліктьовими;
  • плечовими.

Зі зламаної руки важливо зняти навантаження. Це знизить біль у хворому місці і посприяє швидкому одужанню. Додатково лікар може підібрати вправи з лікувальної фізкультури, призначити медикаментозне лікування і масаж. Тому не потрібно затягувати похід до фахівця.

Різновиди бандажів для зап’ястя

Зважаючи на крихкість, рухливість, променево-зап’ястний суглоб часто підлягає травмуванню. Для фіксації суглобу у правильному положенні використовуються бандажі для кисті руки з різним ступенем жорсткості:

  • Шини для іммобілізації пошкоджених ділянок. Потрібні у випадках, коли достатньо знерухомити тільки травмований палець, а не всю кисть.
  • Напульсники або фіксуючі пов’язки, які забезпечують легку компресію. Використовуються при проведенні профілактичних заходів, при простих формах розтягувань. Певні моделі надають зігрівальний і масажний вплив на травмовану область.
  • Напівтверді фіксатори. Окрім зап’ястя, вони фіксують додатково великий палець і фаланги на кистях (2-3). Зручний та корисний засіб для тих, кому потрібно долікувати перелом, вилікувати інсульт, параліч рук.
  • Ортези з сильною фіксацією. Виготовлені з напівтвердих матеріалів вироби оснащуються різними вставками. Вони підходять людям, які отримали розрив зв’язок, розтягнення, складну травму. Разом із зап’ястям вони фіксують також пальці кисті.

Необхідну ступінь жорсткості бандажа на кисть визначає лікар. Виріб повинен щільно прилягати до руки, але не перетискати нерви, не порушувати кровотік.

Види ліктьових пов’язок

В магазинах медичної техніки можна придбати два основних типи бандажів для ліктьового суглоба:

  • Щільні та еластичні ортопедичні фіксатори з силіконовими вставками та регульованими ременями для захисту. Використовуються з профілактичною метою, при незначних проблемах з кінцівкою.
  • Складні конструкції – ортези на лікоть. Завдяки жорстким елементам вони більш міцно тримають пошкоджену ділянку. Вироби підходять у післяопераційний період, після серйозних ушкоджень, таких як переломи і розриви зв’язок.

Де придбати якісний фіксатор руки під час перелому

В інтернет-магазині медтехніки OSD представлені різноманітні вироби, що призначаються при захворюваннях і пошкодженнях верхніх кінцівок. Вартість залежить від складності конструкції. За допомогою у виборі можна звернутись до консультантів точки продажу.