Гідрохлорид ксилометазоліну є сполукою, що відома своєю судинозвужуючою дією, саме тому він активно використовується як ефективна складова та активний компонент цілої лінійки лікувальних засобів, що допомагають у боротьбі з лікуванням нежитю та закладеного носа, а також інших захворювань дихальних шляхів. Придбати препарати на основі ксилометазоліну можна на сайті онлайн-аптеки Медакадемії ama.dp.ua, а про переваги даної лікувальної стратегії – в представленій статті.

Як діє ксилометазолін

Закладеність носа, так само як і нежить та набряк завжди супроводжуються розширенням судин, адже такою є захисна відповідь організму на переохолодження та потрапляння інфекцій, бактерій чи грибкових спор – в результаті маємо надмірне виділення слизу та набряки. Ксилометазолін, так само, як і інші препарати судинозвужувальні, зменшує об’єм транспортованої до тканин крові, як наслідок, зменшується набряк та виділення слизу, і покращується самопочуття.

Чи варто лікувати нежить

Існує думка, що використання препаратів від нежитю та закладеного носа спричиняє звикання до препарату, послаблюючи тим самим імунітет, тому і сьогодні можна почути думку, що лікувати нежить не варто, а краще почекати, коли «саме пройде». На цей рахунок лікарі стверджують, що лікувати нежить, так само, як і будь-яку хворобу респіраторної системи варто з моменту появи перших ознак, адже здоров’я органів та системи дихання напряму пов’язане зі станом серцево-судинної системи та якістю й складом крові.

Крім того, навіть нежить, яка не лікується, має низку побічних ризиків: дихання через рот, що не є рекомендованим взагалі, а, тим більше, під час застудних захворювань; постійний ризик ускладнення у вигляді синуситів, гайморитів, отитів тощо; крім того, постійний набряк носа та обличчя призводить до поганого самопочуття, що ускладнює виконання щоденних рутинних обов’язків.

У разі застосування препаратів на основі ксилометазоліну та чіткого дотримання інструкції, лікування визнано цілком безпечним для здоров’я людини. Крім того, загальне одужання проходитиме швидше та легше.

Які препарати на основі ксилометазоліну пропонує аптека Медакадемії

  • Отрівін
  • Ріназал
  • Фармазолін
  • Галазолін
  • Тизин ксило тощо

5 причин замовляти ліки в Онлайн-аптеці Медакадемії

  1. Завжди вигідна ціна на всі категорії ліків
  2. Гнучка система знижок для постійних клієнтів
  3. Зручна та швидка доставка обраних препаратів до найближчого відділення
  4. Можливість забрати замовлення в будь-який зручний для Вас час